Įvadas. Darbo tikslai: pagrįsti paslaugų įmonės verslo planą teoriniu ir praktiniu aspektu. Restorano "Obuolys" verslo plano pagrindimas. Restorano svarba Ukmergės miesto gyventojams ir svečiams. Planavimo specifika. Verslo plano sudarymo ypatumai. Analizuojamos maitinimo įstaigos verslo plano tikslas. Restorano rinkos analizei taikytinos priemonės. Kompanijos kaip paslaugos teikėjos įvertinimas. Finansinių duomenų analizė. Maitinimo įmonės verslo plano taikymas naujai kuriamo restorano "Obuolys" pagrindu. Restorano "Obuolys" verslo plano tikslas. Maitinimo paslaugų rinkos galimybių analizė. Restorano "Obuolys" kaip paslaugos teikėjo įvertinimas. Restorano "Obuolys" paslaugų konkurencingumui įvertinti reikalingi rodikliai. Būtinos personalo charakteristikos. Restorano "Obuolys" galimų finansavimo būdų pasirinkimas. Išvados.