Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Vadyba>Verslo planai>Verslo planas: restoranas-kavinė "Gruzinas"
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Verslo planas: restoranas-kavinė "Gruzinas"

  
 
 
123456789101112131415
Aprašymas

Įvadas į verslo planą. Verslo idėja. Įmonės tikslai. Rinkos analizė. Konkurencijos analizė. Potencialūs vartotojai. Pagrindinė veiklos kryptis. Prekių ir paslaugų aprašymas. Prekės ar paslaugos kaina. Prekių ar paslaugų pateikimas. Prekių įsigijimo formos ir tiekėjai. Prekių atsargų laikymas. Vadovavimas ir koordinavimas. Darbo ir darbo užmokesčio organizavimas. Strategija. Reklama. Planavimas. Organizavimas. Šio projekto įgyvendinimo busimi partneriai. Išvados ir siūlymai.

Ištrauka

Kiekvienam verslininkui – tiek steigiančiam naują įmonę, tiek įgyvendinančiam stambius projektus, tiek keičiančiam funkcionuojančių įmonių gamybos struktūrą – reikia parengti verslo planą. Tai dokumentas, kuriame išdėstoma verslo sumanymo esmė, apibūdinama esama įmonės padėtis, numatoma būsima strategija ir ateities perspektyvos, pateikiama finansinė informacija. Verslo planas – tai dokumentas, padedantis gauti finansinę paramą iš investuotojų, surasti verslo partnerių.
Verslo plano struktūra ir jo detalizavimo laipsnis priklauso nuo steigiamos įmonės, įgyvendinamo projekto dydžio, veiklos srities. Verslininkas, numatantis gaminti produkciją, turi parengti smulkų planą. Jei jo verslo sumanymas yra mažmeninė prekyba – sudėtingo plano rengti nereikia. Plano sudėtingumas taip pat priklauso nuo realizavimo rinkos dydžio, konkurentų skaičiaus, verslo perspektyvų. Verslo planas reikalingas tiek pačiam verslininkui, tiek bankininkams, potencialiems investuotojams, partneriams, tiek būsimiems įmonės ar firmos darbuotojams, kadangi jis padeda nustatyti būsimos įmonės "gyvybingumą" konkurencijos sąlygomis; yra orientyras, pagal kurį verslininkas ir jo darbuotojai žingsnis po žingsnio sieks savo tikslo; yra svarbus dokumentas, padedantis gauti finansinę paramą iš investuotojų. Potencialius investuotojus domina labai konkretūs verslo plano klausimai, o verslininkui naudingas jau pats atsakymo į klausimus ieškojimo procesas, kadangi priverčia jį susimąstyti apie pajamas ir išlaidas, grynųjų pinigų panaudojimą. Verslo plano sudarymo procesas verčia verslininką kritiškai įvertinti savo jėgas, galimybes, kadangi jam tenka atsakyti į daugybę klausimų. Atsakydamas į šiuos klausimus, verslininkas bus priverstas mintyse permąstyti įvairius atsakymų variantus, įsivaizduoti, kaip jis pasielgs vienu ar kitu atveju. Tai priverčia jį geriau pasirengti sunkumams ir iš anksto numatyti, kaip bus galima juos nugalėti. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-02-22
DalykasVerslo planų kursinis darbas
KategorijaVadyba >  Verslo planai
TipasKursiniai darbai
Apimtis14 puslapių 
Literatūros šaltiniai6
Dydis49.96 KB
Autoriusjaroslav
Viso autoriaus darbų17 darbų
Metai2005 m
Klasė/kursas0
Švietimo institucijaVilniaus kolegija
Failo pavadinimasMicrosoft Word Verslo planas restoranas kavine [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą