Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Vadyba>Verslo planai>Fermentinių sūrių gamybos verslo organizavimo proceso projektavimas
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Fermentinių sūrių gamybos verslo organizavimo proceso projektavimas

  
 
 
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132
Aprašymas

Įvadas. Fermentinių sūrių gamybos verslo aprašymas. Fermentinių sūrių gamybos verslo pagrindimas ir charakteristika. Verslo misija, vizija, tikslai ir uždaviniai. Apribojimai verslo kūrimui. Kooperatinės bendrovės "Sūrinė" steigimas. Įmonės veiklos charakteristika. Gaminamų gaminių nomenklatūra. Reikalingos žaliavos, medžiagos, prekės ir numatomi tiekėjai. Gaminamų prekių pirkėjai. Pagrindiniai, pagalbiniai ir aptarnavimo procesai. Vadybinė įmonės struktūra. Verslo organizavimo modeliavimas. Organizavimo tikslai ir uždaviniai. Organizavimo proceso darbai. Organizavimo proceso tinklinio modelio konstravimas. Organizavimo proceso modelio darbų laiko ir finansinių resursų parametrų nustatymas. Organizavimo proceso tinklinio modelio parametrų skaičiavimas lentelės metodu. Organizavimo proceso vykdymo grafiko konstravimas ir braižymas laiko masteliu. Finansinių resursų reikalavimo kalendorinio grafiko konstravimas ir jo optimizavimas. Išvados.

Ištrauka

Įmonės steigimas yra gana sudėtingas procesas. Verslo ir vadybos pagrindų, gamybos organizavimo, įmonių ekonomikos, strateginio valdymo kursų metu mes įgijome teorinių žinių apie įmonės steigimą, registravimą, jos veiklos planavimą, organizavimą, valdymą. Todėl pagrindinis šio kursinio projekto tikslas – parengiant įmonės steigimo projektą ir jos organizavimo modeliavimą prisiminti, pagilinti, įtvirtinti ir pritaikyti praktikoje teorines žinias.
Ketinant steigti įmonę, pirmiausia reikia nuspręsti, kokia imonės teisės forma yra tinkamiausia tikslams įgyvendinti, reikia įvertinti, kokia ūkine-komercine veikla versis įmonė, kiek dirbs darbuotojų ir kiek reiks lėšų pradiniam kapitalui įmonei pradėti. Šiame darbe bus sprendžiami tokie uždaviniai:
o verslo pasirinkimas ir jo pagrindimas;
o verslo misijos ir vizijos nustatymas, tikslų ir uždavinių numatymas;
o palyginti TŪB steigimą su UAB steigimu ir nuspręsti, kuri įmonės rūšis tinkamesnė mano pasirinktam verslui;
o įmonės veiklos charakteristika: vartotojų grupės, gaminamų prekių, tiekėjų nustatymas, valdymo struktūros sudarymas;
o suorganizuoti darbus ir sudaryti tinklinį modelį;
o paskaičiuoti tinklinio grafiko parametrus lentelės metodu ir jį optimizuoti.
Mano pasirinkta veiklos sritis – fermentinių sūrių gamyba. Kursinio projekto bazė – AB "Rokiškio sūris" ir UAB "Vilkiškių pieninė".
AB "Rokiškio sūris" - didžiausia Lietuvoje pieno perdirbimo įmonė - savo veiklą pradėjo 1925 m., taigi per tokį ilgą laiko tarpą ji patyrė daug pokyčių tiek gamybos technologijos, tiek valdymo organizavimo sferose. AB "Rokiškio sūris" jau turi sukaupusi didžiulę patirtį užsienio prekyboje.
UAB "Vilkyškių pieninė" - viena seniausių sūrius gaminančių įmonių Lietuvoje, kuri įsteigta 1993 m. Šiuo metu įmonėje gaminamas sūris ir sviestas. Pagrindinė veiklos kryptis - fermentinių sūrių gamyba, kurių dabar gaminama vienuolikos pavadinimų. Dėka puikių savo skoninių savybių jie populiarūs tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.
UAB "Vilkyškių pieninė" darbuotojas maloniai išvardino gaminamų baldų nomenklatūrą, pateikė pagrindinių tiekėjų sąrašą, reikalingų žaliavų bei medžiagų sąrašą, kiek plačiau papasakojo apie pagrindinius gamybos procesus bei juose naudojamus įrenginius.
AB "Rokiškio sūris" veikla labai smulkiai nagrinėjama knygoje "Čia Rokiškis, čia sūrius daro". Knygoje aprašoma įmonės veikla nuo pat jos gyvavimo pradžios. Joje pateikti fermentinių sūrių gamybos procesai, naudojami įrenginiai, žaliavos, kita naudinga informacija.
Remiantis gautais duomenimis apie šias įmones buvo lengviau orientuotis fermentinių sūrių gamybos srityje ir tai padėjo projektuojant fermentinių sūrių gamybos verslo organizavimo procesą.
Fermentinių sūrių gamybos verslo organizavimo modeliavimui aprašyti rėmiausi A.Jonaitičio knygos "Kalendorinio ir tinklinio metodų pagrindai" metodiniais nurodymais ir teko prisiminti gamybos technologijų ir organizavimo kurso metu išdėstytą medžiagą. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-04-14
DalykasVerslo planų kursinis darbas
KategorijaVadyba >  Verslo planai
TipasKursiniai darbai
Apimtis30 puslapių 
Literatūros šaltiniai7
Dydis53.76 KB
AutoriusKristina
Viso autoriaus darbų54 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas2
Mokytojas/DėstytojasLekt. A.Jonaitis
Švietimo institucijaVilniaus Gedimino Technikos Universitetas
FakultetasVerslo vadybos fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Fermentiniu suriu gamybos verslo organizavimo proceso projektavimas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 30 puslapių 
  • Vilniaus Gedimino Technikos Universitetas / 2 Klasė/kursas
  • Lekt. A.Jonaitis
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą