Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Vadyba>Verslo planai>Verslo planas: duonos gaminiai AB "Riestukas"
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Verslo planas: duonos gaminiai AB "Riestukas"

  
 
 
123456789101112131415161718192021222324
Aprašymas

Įvadas. Verslo aprašymas. Verslo srities aprašymas. Duomenys apie pareiškėją. Firmos istorija. Verslo plano pristatymas. Firmos tikslai. Prekės aprašymas. Marketingo planas. Tikslinės rinkos parinkimas. Rinkos galimybių analizė. Marketingo rinkinio elementai. Pardavimo prognozė. Gamybos planas. Gamybos proceso aprašymas. Technologinė įranga. Gamybiniai pajėgumai. Vietos analizė. Patalpos. Transportas. Žaliavos. Vadybos planas. Akcininkai. Finansinis planas. Finansavimo poreikis ir šaltiniai. Sąnaudų prognozės. Pelno (nuostolio) apskaičiavimas. Ekonominiai finansiniai rodikliai. Reziume.

Ištrauka

Nuo senų laikų lietuviui duona – pagrindinis maistas. Duona yra kasdieninė, kas rytą ir vakarą, pjauname po riekę, o gal, kaip dabar tapo ypač populiaru, perkame jau suraikytą.
Manoma, kad duona plačiau paplito atsiradus žemdirbystei, neolite, kada didesnėje Europos dalyje, kartu ir Lietuvos teritorijoje jau buvo auginami kviečiai, miežiai, rugiai, t.t. Senovėje duona buvo kepama labai įvairiai. Kol dar žmogus nebuvo sugalvojęs krosnies duonai kepti, ją kepdavo ant įkaitusių akmenų, žarijų, karštuose pelenuose, ugnies atokaitoje, duobėse virš kurių buvo kūrenama ugnis. Tikriausiai mažai kas žino, kad kažkada kepyklos buvo vadinamos duoninėmis pirkiomis. Tačiau duoną kepdavo beveik kiekvienuose namuose. Naminę duoną kepdavo ne tik kaimo, bet ir dauguma miesto gyventojų. Atsirado privačių kepyklų, ypač jų padaugėjo nuo 19 amžiaus vidurio.
Be abejonės, jau praėjo tie laikai, kai kone kiekvienuose namuose būdavo drobe pridengtas kubilas su bręstančiu duonos raugu ir namų šilumą skleidžiančiu kepamos duonos aromatu. Šiandien duonelę ir pyragą renkamės iš gausių parduotuvių lentynų. Tik ar visada pagalvojame apie tai, kokią duoną dedame į savo pirkinių krepšį, nešame savo šeimai ir dedame ant kasdienio stalo? Duona daugelio tautų mityboje užima pirmą vietą pagal suvartojimo kiekį. Tai produktas pagamintas iš kvietinių arba ruginių miltų, pridedant mielių arba raugo. Šiuolaikinės duonos gamybos technologijos gamintojams suteikė galimybių duonos gaminius kepti greitai, didinti pardavimų apyvartas ir pelną.
Mūsų šalyje ruginės duonos ruošimui naudojama savita tradicinė technologija, tešlą gaminant su plikiniais ir raugais. Ši technologija yra sudėtinga. Ji susideda iš daugelio technologinio proceso stadijų, kurios sąlygoją aromatinių medžiagų, tame tarpe reikiamo organinių rūgščių santykio, susidarymą. Be to, fermentacijos proceso metu susidaro anglies dvideginio dujos, purenančios gaminius ir suteikiančios kepiniams pageidaujamą minkštimo akytumą. Išskirtinis mūsų ruginės duonos, gaminamos plikinių pagrindu, privalumas – ilga realizacijos trukmė. Taip gaminama duona ilgai išlieka šviežia bei išsaugo savo naudingas savybes.
Duonos gaminiai – mūsų mitybos pagrindas, todėl jos kokybei skirdami pakankamai dėmesio padėsime sau išlikti sveikiems.
Šiandien duonos kepimas tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse yra verslas. Duonos pramonės šaka yra viena iš pagrindinių maisto pramonės šakų. Verslininkai nešykšti investuoti pinigų į naujos kepyklos steigimą. Mažinant kepinių savikainą duonos kepimo procese stengiamasi maksimaliai atsisakyti rankinio darbo. Mechanizuotai išmaišyta tešla patenka į dalinimo įrengimą. Vėliau, iš atsistovėjimo spintų į krosnį. Tačiau, kad ir kaip sumaniai bebūtų organizuotas darbas, ir šiandien be kepėjų rankų neapsieinama. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2006-10-04
DalykasVerslo planų kursinis darbas
KategorijaVadyba >  Verslo planai
TipasKursiniai darbai
Apimtis23 puslapiai 
Literatūros šaltiniai0
Dydis298.63 KB
AutoriusRita
Viso autoriaus darbų2 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas4
Švietimo institucijaKauno maisto pramonės mokykla
Failo pavadinimasMicrosoft Word Verslo planas duonos gaminiai [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 23 puslapiai 
  • Kauno maisto pramonės mokykla / 4 Klasė/kursas
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą